365 BODYSTRETCHAmsterdam

De naam zegt het eigenlijk al, het stretchen van het héle lichaam. Stretchen  wordt vaak onderschat en gezien dat het voor dames is. Maar stretchen is juist voordeling voor sporters die veel krachttrainingen doen. Zo zorgt stretchen voor een beter herstel door een goede bloedcirculatie, verbeterde mobiliteit, Verbeterde atletische prestaties, verbeterde flexibiliteit en verminderd gevoelloosheid maar belangrijker nog het kan blessures en ontwikkeling van vertraagde spierpijn (DOMS) voorkomen. Alles bij elkaar helpt ernstige schade aan spieren te voorkomen.

Alle voordelen uitgebreid uitgelegd:

 • Verbeterde circulatie
  Studies tonen aan dat stretchen helpt om de bloedstroom en bloedsomloop te verbeteren. Als gevolg hiervan krijg je meer zuurstofrijk bloed naar je spieren, wat een beter herstel bevordert terwijl je dat o zo gewenste zwellen-effect krijgt
 • Verbeterde mobiliteit
  Uit onderzoeken is gebleken dat atleten die weerstandstraining gebruiken hun mobiliteit verberterd door stretchen. BodyStretch bewegingen helpen je door je hele bewegingsbereik heen te duwen, waardoor de flexibiliteit en kracht toenemen voor een betere functionele beweging.
 • Verbeterde atletische prestaties
  Een betere doorbloeding en mobiliteit dragen ook bij aan betere atletische prestaties. Rekken kan u helpen de juiste vorm te behouden en uw uithoudingsvermogen te verbeteren tijdens moeilijke trainingen. Het voorkomen van blessures en pijn speelt ook een integrale rol bij atletische prestaties.
 • Verbeterde flexibiliteit
  Door krachttrianing, trekken uw spieren samen en worden ze korter, waardoor ze strakker worden. Deze bijwerking leidt tot strakke spieren, die vervolgens ongemak en letsel veroorzaken, BodyStretch kan een balans creëren in deze effecten.
 • Verminder gevoelloosheid
  Veel atleten ervaren plaatselijke gevoelloosheid in hun lichaam als gevolg van intensieve, repetitieve training. Gevoelloosheid of tintelingen duiden meestal op druk op een zenuw. Veel gewichtheffers en hardlopers ervaren dit probleem.
 • Blessure- en pijnpreventie
  Een van de meest opvallende voordelen voor atleten is dat stretchen blessures en de ontwikkeling van vertraagde spierpijn (DOMS) kan helpen voorkomen. Met andere woorden, het helpt ernstige schade tijdens een training te voorkomen door ervoor te zorgen dat de spieren voldoende zijn opgewarmd en helpt ook het ongemak van ontstekingen en weefselherstel na een intensieve trainingssessie te verminderen.

Onze andere groepslessen

365 Iron Build

365 Iron Build

365 BODYSTRETCH

365 BODYSTRETCH

365 BODYPUMP

365 Bodypump

365 URBAN BOOTY

365 URBAN BOOTY

365 ZAKTRAINING

365 ZAKTRAINING

365 ZUMBA

365 ZUMBA

365 VITAAL

365 VITAAL

365 BODYCOMBAT

365 BODYCOMBAT

365 PILATES

365 PILATES

365 BBB

365 BBB

365 BSK

365 BSK

365 RPM

365 RPM

365 KICKBOXING

365 KICKBOXING

365 SHAPE

365 SHAPE

365 FLOW YOGA

365 FLOW YOGA

365 HIIT

365 HIIT