Twee maanden gratis sporten twv €50,- per maand. Klik hier

Embody Health – De beste Chiropractische zorg voor sporters

Jason Iafolla en Stephen Malone begonnen met de bedoeling een praktijk te creëren die het beste van de traditionele chiropractische filosofie zou combineren met de principes en technieken van functionele prestatieverbetering.

Onze praktijk volgt de filosofie dat adjustments (Chiropractische behandeling) het meest succesvol zijn als mensen worden behandeld als geheel mens, niet als losse onderdelen. Onze Chiropractoren zijn specifiek opgeleid voor het opsporen en corrigeren van onderliggende oorzaken zoals verschoven wervels en blokkades in de wervelkolom, subluxaties genoemd. Dit kan een Chiropractor identificeren voordat de patiënt zich bewust is dat subluxaties aanwezig zijn. Door subluxaties wordt de functie van het zenuwstelsel verstoord. De gevolgen hiervan kunnen zijn: pijn, spierzwakte, tintelingen, kramp, gevoelloosheid, verstoringen in orgaanfunctie. Ongecorrigeerde subluxaties hebben een ernstig effect op uw gezondheid en welzijn en leiden tot slijtage en pijn.

Wij werken vanuit een teambenadering samen met fysiotherapeuten en personal trainers, wat ons uniek maakt in ons vakgebied. Onze eerste prioriteit is u de best mogelijke service te bieden door de beste experts in elke discipline.

Even voorstellen

Stephen Malone, BSc. Kin, DC, is afgestudeerd aan de Universiteit van Saskatchewan als Kinesiologist en aan de Canadese Memorial Chiropractic College (CMCC) als Doctor of Chiropractic. Dr. Malone heeft ervaring en interesse in fitness, functionele prestatieverbetering, avontuurlijke outdoor sporten en sport revalidatie. Hij werkte als Chiropractor in het ziekenhuis van Mahalapye Botswana, en in Nederland al enige tijd bij Embody Health.

Persoonlijke filosofie

Toen ik 13 jaar was, kreeg mijn vader last van een acute hernia toen hij zich voorover boog om iets te pakken. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hem alleen morfine en andere pijnstillers aangeboden werden die geen pijnverlichting gaven. Het ziekenhuis liet een Chiropractor bij mijn vader komen. Hij was de enige die hem enige verlichting kon geven na 12 uur ondraaglijke pijn. De Chiropractor legde uit waarom dit was gebeurd met mijn fitte, gezonde vader. De hernia was het gevolg van niet-gecorrigeerde subluxaties, blokkades in de ruggenwervels.

Hij wilde dat niemand in mijn familie dit ooit zou hoeven meemaken en we begonnen allemaal met Chiropractische zorg. Enkele jaren later raakte ik gewond aan mijn bekken met snowboarden en kon niet lopen. Na 6 uur en enkele röntgenfoto’s later kwam het ziekenhuis tot de conclusie dat ik kon vertrekken met wat paracetamol, omdat er geen botten waren gebroken.

Later die dag bezocht ik mijn chiropractor die mijn röntgenfoto’s uitlegde in termen die ik kon begrijpen. Hij gaf mij een adjustment, corrigeerde de stand van mijn bekken en ik voelde me een stuk beter. Niet alleen vanwege de behandeling, maar ook omdat hij de tijd nam om me te informeren en mijn zorgen weg te nemen over de reden waarom ik niet in staat was te lopen.

Ik was zo onder de indruk van hoe persoonlijk en oprecht zijn advies was voor mij. Bij het verlaten van de praktijk voelde ik me in goede handen. In de aanwezigheid van iemand die echt om mijn welzijn gaf. Ik besefte me dat dit de impact is die ik op andermans leven wil hebben, en veranderde vanaf die dag mijn toekomstpad om een chiropractor te worden.

Afspraak maken

Website/online afspraken boeken: www.embodyhealth.nl

E-mail: info@embodyhealth.nl

Telefoonnummer wijzigt in: 0172-263 073

Praktijkassistente: Charlotte Duzong

12 weken gratis sporten bij een 1 of 2 jarig lidmaatschapAanmelden
+