fbpx

Embody Health – De beste Chiropractische zorg voor sporters

Jason Iafolla en Stephen Malone begonnen Embody Health met de bedoeling een praktijk te creëren die het beste van de traditionele chiropractische filosofie zou combineren met de principes en technieken van functionele prestatieverbetering.

Onze praktijk volgt de filosofie dat adjustments (Chiropractische behandeling) het meest succesvol zijn als mensen worden behandeld als geheel mens, niet als losse onderdelen. Onze Chiropractoren zijn specifiek opgeleid voor het opsporen en corrigeren van onderliggende oorzaken zoals verschoven wervels en blokkades in de wervelkolom, subluxaties genoemd. Dit kan een Chiropractor identificeren voordat de patiënt zich bewust is dat subluxaties aanwezig zijn. Door subluxaties wordt de functie van het zenuwstelsel verstoord. De gevolgen hiervan kunnen zijn: pijn, spierzwakte, tintelingen, kramp, gevoelloosheid, verstoringen in orgaanfunctie. Ongecorrigeerde subluxaties hebben een ernstig effect op uw gezondheid en welzijn en leiden tot slijtage en pijn.

Wij werken vanuit een teambenadering samen met fysiotherapeuten en personal trainers, wat ons uniek maakt in ons vakgebied. Onze eerste prioriteit is u de best mogelijke service te bieden door de beste experts in elke discipline.

Afspraak maken

Afspraak maken voor een behandeling bij de Chiropractor? Ga naar www.embodyhealth.nl, mail naar info@embodyhealth.nl of bel onze Office Manager Nienke, vier dagen in de week beschikbaar tussen 9.00-16.00 uur op telefoonnummer 06-40708905

Even voorstellen

Dr. Iafolla deed zijn opleiding tot Chiropractor op het Sherman College of Chiropractic en studeerde af in 2011. Sherman staat bekend als het beste College als het gaat om de filosofie en de specifieke analyse van de wervelkolom en de optimalisering van de werking van het zenuwstelsel. Als chiropractie student werkte Jason werkte met mixed martial arts-strijders (gemengde gevechtskunsten) en kreeg respect voor de eisen die de meeste sporten stellen aan het lichaam en hoe Chiropractie de werking van het lichaam verbetert en letsel voorkomt. In 2012 verhuisde hij naar Nederland en werkte een aantal jaren in een familie georiënteerde praktijk en begon daarna zijn eigen praktijk Embody Health samen met Stephen Malone.

Persoonlijke filosofie

Ik denk dat het belangrijk is te begrijpen hoe Chiropractoren, en ikzelf in het bijzonder, kijken naar de gezondheid. Ik geloof dat in de huidige tijden, onze gezondheid onze KEUZE is. Het is niet iets wat ons overkomt. Het is iets dat het gevolg is van 1000 keuzes die we keer op keer herhalen, goed of slecht. Hoe we rusten, wat we denken en zeggen over onszelf, hoe we bewegen, wie we accepteren in ons leven en met wat voor soort brandstof we ons lichaam voeden, zijn allemaal ontzettend belangrijk voor een ​​evenwichtig leven. De Wereld Gezondheid Organisatie definieert gezondheid als “een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn en niet alleen de afwezigheid van ziekte”. We verdoen veel tijd en gaan er pas iets aan doen als we al ziek zijn en dan lijkt de keuze voor gezondheid ver buiten bereik. Echter, dat is het goede nieuws; ons lichaam wil juist dat we de goede keuzes maken en doet wat mogelijk is om u te helpen een lang en gezond leven te leiden. Het begint allemaal met het zenuwstelsel en dat is nu net onze specialiteit. Vanuit mijn passie help ik u graag naar een betere gezondheid. Laten we proberen de beste versie van onszelf te zijn!!

Even voorstellen

Stephen Malone, BSc. Kin, DC, is afgestudeerd aan de Universiteit van Saskatchewan als Kinesiologist en aan de Canadese Memorial Chiropractic College (CMCC) als Doctor of Chiropractic. Dr. Malone heeft ervaring en interesse in fitness, functionele prestatieverbetering, avontuurlijke outdoor sporten en sport revalidatie. Hij werkte als Chiropractor in het ziekenhuis van Mahalapye Botswana, en in Nederland al enige tijd bij Embody Health.

Persoonlijke filosofie

Toen ik 13 jaar was, kreeg mijn vader last van een acute hernia toen hij zich voorover boog om iets te pakken. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hem alleen morfine en andere pijnstillers aangeboden werden die geen pijnverlichting gaven. Het ziekenhuis liet een Chiropractor bij mijn vader komen. Hij was de enige die hem enige verlichting kon geven na 12 uur ondraaglijke pijn. De Chiropractor legde uit waarom dit was gebeurd met mijn fitte, gezonde vader. De hernia was het gevolg van niet-gecorrigeerde subluxaties, blokkades in de ruggenwervels.

Hij wilde dat niemand in mijn familie dit ooit zou hoeven meemaken en we begonnen allemaal met Chiropractische zorg. Enkele jaren later raakte ik gewond aan mijn bekken met snowboarden en kon niet lopen. Na 6 uur en enkele röntgenfoto’s later kwam het ziekenhuis tot de conclusie dat ik kon vertrekken met wat paracetamol, omdat er geen botten waren gebroken.

Later die dag bezocht ik mijn chiropractor die mijn röntgenfoto’s uitlegde in termen die ik kon begrijpen. Hij gaf mij een adjustment, corrigeerde de stand van mijn bekken en ik voelde me een stuk beter. Niet alleen vanwege de behandeling, maar ook omdat hij de tijd nam om me te informeren en mijn zorgen weg te nemen over de reden waarom ik niet in staat was te lopen.

Ik was zo onder de indruk van hoe persoonlijk en oprecht zijn advies was voor mij. Bij het verlaten van de praktijk voelde ik me in goede handen. In de aanwezigheid van iemand die echt om mijn welzijn gaf. Ik besefte me dat dit de impact is die ik op andermans leven wil hebben, en veranderde vanaf die dag mijn toekomstpad om een chiropractor te worden.